CLINT ALPHIN – STRAIGHT TO MARROW

Folkzanger en songschrijver Clint Alphin stamt uit Dunn, North Carolina, maar nadat hij er aan de universiteit afstudeerde, verhuisde hij naar Nashville, Tennessee om daar aan zijn muzikale carrière te gaan werken. In 2004 lanceerde hij zijn debuutalbum “Clint Alphin”, gevolgd door de vier jaar later op de markt verschenen plaat “Effigy” en het in 2015 uitgebrachte “Postmodern Man”. Daarna duurde het tot begin vorig jaar vooraleer we opnieuw werk van hem mochten verwelkomen in de vorm van het album “Down The Road I’ve Been Given”.

Het is dan ook ietwat verbazend dat hij amper één jaar later alweer op de proppen komt met een nieuwe plaat die eind maart in de betere platenzaken verkrijgbaar zal zijn. Zijn vierde full-cd “Straight To Marrow” werd in Nashville geproduceerd door niemand minder dan de Amerikaanse singer-songwriter Neilson Hubbard, die op deze plaat zelf ook meespeelt op basgitaar, drums, orgel en piano.

Als zijn belangrijkste muzikale voorbeeld vernoemt Clint Alphin folkzanger en songschrijver James Taylor wiens tenorstem, ‘fingerpicking’ gitaarspel, melodieuze muziekstijl en poëtische songteksten hij ook overneemt in zijn eigen nummers op deze nieuwe plaat. De eerste single die uit dit album werd getrokken is de song “Out To California” die u op de video in een live gebrachte akoestische uitvoering kunt beluisteren.

Andere hoogtepunten op deze plaat zijn de albumtiteltrack “Straight To Marrow”, “Write Me Off” en “Nobody’s Perfect”, drie vlot gepresenteerde folkrocksongs, naast de met meer emoties gebrachte ballads “The Exception”, “Prove Me Wrong” en slotsong “Grandfather, Grandmother”. Dit laatste nummer is een muzikaal eerbetoon aan zijn twee grootouders die allebei als 90+-jarigen gestorven zijn in september 2014. Zij zongen allebei ook en waren een inspiratiebron en belangrijke steunpilaren voor Clint Alphin om zelf een carrière in de muziek na te streven.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video